Alanımız Hakkında
Kimya Teknolojisi Alanı 1988-1989 öğretim yılında açılmıştır. Kimya, maddelerin yapısal özelliklerini ve birbirleri ile olan etkileşimleri, neden ve sonuçları ile birlikte inceleyen bir bilim dalıdır. Yediğimiz ve içtiğimiz tüm gıda maddelerinde, kullandığımız temizlik malzemelerinde, hastalıkların tedavisinde, toprağın veriminin arttırılmasında, taşıtların yakıtlarında, patlayıcılarda ve aklımıza gelen her alanda kimya vardır.
Alanımız Hakkında:
Kimya Teknoloji Alanında, ülke koşullarına uygun çağdaş düzeyde bilimsel düşünce ve araştırma yeteneğine sahip elemanlar yetiştirmeye yönelik 3 yıllık mesleki eğitim ve öğretimi sürdürülmektedir. Bölümümüz, bünyesinde çalışan 16 kimya öğretmeni ile, kimyanın temel kavramlarını öğretmek, bu kavramların oluşturulduğu laboratuarlarda deneysel ve görsel bilgi aktarımı sağlamak, endüstrinin ve toplumumuzun ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirilmesini hedeflemektedir. Bu amaçlar kapsamında, eğitimin kalitesini arttırma, daha nitelikli mezunlar yetiştirme ve bu sayede meslek lisesi-sanayi ilişkilerini olması gereken düzeye ulaştırmak için çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar doğrultusunda, Kimya Teknoloji Alanında Analitik Kimya (Nitel, Nicel), Anorganik Kimya, Kimya Proses Laboratuarı ve İlaç Üretim Proses Laboratuarı olmak üzere 4 ayrı laboratuarda eğitim vermektedir. Alanımız, endüstrinin ihtiyaç duyduğu temel bilgi ve analiz becerisini kazandırmaktadır.
ANADOLU MESLEK LİSESİ İLAÇ ÜRETİM DALI
Türkiye'de ilk ve tek uygulaması okulumuzda mevcuttur. Bu dalın kuruluş maliyeti 1 milyon dolar civarındadır. Bunu ilaç işverenler sendikası Türkiye şubesi karşılamıştır. Halen destekleri devam etmektedir. Öğrencilerimize staj ve iş imkanı sağlamaktadır. İlaç sanayi sağlık alanında olduğu için gözde bir meslek dalıdır. Öğrenci kapasitesi dört şubede toplam 100 kişidir. Bu bölüme SBS sınav sonucu öğrenci kaydı yapılmaktadır. Bu bölüme İstanbul genelinden öğrenciler devam etmektedir.
İŞ OLANAKLARI:
Kimya Teknolojisi Alanından mezun olan öğrenciler; Cam fabrikaları, Lastik ve Kauçuk fabrikaları, Çimento fabrikaları, Kağıt fabrikaları, Şeker fabrikaları, Boya fabrikaları, Gıda Sektörü, İlaç Sektörü, Gübre fabrikaları, Toprak Sektörü, Kozmetik ve Temizlik Sektörü, Enerji Sektörü, Otomotiv fabrikaları,Metal Sektörü, Deri Sektörü, Tersaneler, Tekstil Sektörü, Petrokimya, Sağlık Sektörü, Maden Sektörü, İnşaat Sektörü, Ahşap Sektörü vb. yerlerde çalışabilirler.
Ayrıca, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Kimya proses dalında, ülkemizde ilk kez, 'İlaç Üretim Teknisyenliği' eğitimi verilmeye başlanmıştır. Bu daldan mezun olan öğrenciler ise, öncelikle ilaç fabrikalarında olmak üzere kimya sektörünün diğer bütün alanlarında da çalışabileceklerdir.İş yerlerinde teknisyen olarak belli bir süre çalışanlar, idari yönden bölüm sorumlusu olabilmektedirler.
Kimya Teknolojisi Mezunlarının Ek Puanları İle Yerleşebilecekleri Ön lisans Programları
Atık Yönetimi, Ayakkabı Tasarım Ve Üretimi, Biyokimya, Boya Teknolojisi, Deri Konfeksiyon, Deri Teknolojisi, Eczane Hizmetleri, Endüstriyel Cam Ve Seramik, Endüstriyel Hammaddeler İşleme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, İş Sağlığı Ve Güvenliği, Kimya Teknolojisi, Kozmetik Teknolojisi, Laboratuvar Teknolojisi, Madencilik Teknolojisi, Otomotiv Gövde Ve Yüzey İşlem Teknolojileri, Polimer Teknolojisi, Rafineri Ve Petro-Kimya Teknolojisi, Seramik Ve Cam Tasarımı, Sondaj Teknolojisi, Şarap Üretim Teknolojisi, Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler, Üretimde Kalite Kontrol, Yağ Endüstrisi, Yapı Yalıtım Teknolojisi
Kimya Teknolojisi Mezunlarının Öncelikli Yerleşebilecekleri Lisans (MTOK) Programları
Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği (MTOK)-SAY
Enerji Sistemleri Mühendisliği (MTOK)-SAY
Metalürji Malzeme Mühendisliği (MTOK)-SAY
Adres:
Küçük Ayasofya, Kadırga Meydan No7, 34122 Kadırga Polis Karakolu Arkası Kadırga, Fatih / İSTANBUL
Telefon
0212 517 43 43